Poslední aktualizace: 14. března 2019
| Číslo bruselské nomenklatury | Popis zboží |
|---|---|
| Kapitola 1 | Živá zvířata |
| Kapitola 2 | Maso a poživatelné droby |
| Kapitola 3 | Ryby, korýši a měkkýši |
| Kapitola 4 | Mléko a mléčné výrobky; ptačí vejce; přírodní med |
| Kapitola 5 | |
| 05.04 | Střeva, měchýře a žaludky ze zvířat (jiných než ryb), celé a jejich části |
| 05.15 | Produkty živočišného původu jinde neuvedené ani nezahrnuté; mrtvá zvířata kapitol 1 nebo 3, nevhodná k lidské spotřebě |
| Kapitola 6 | Živé stromy a ostatní rostliny, hlízy a kořeny, řezané květiny a okrasné květiny |
| Kapitola 7 | Jedlá zelenina, rostliny, kořeny a hlízy |
| Kapitola 8 | Jedlé ovoce; slupky citrusových plodů a melounů |
| Kapitola 9 | Káva, čaj, koření, kromě máty (čísla 09.03) |
| Kapitola 10 | Obiloviny |
| Kapitola 11 | Mlýnské výrobky; slad; škrob; lepek; inulin |
| Kapitola 12 | Olejnatá semena a olejnaté plody; různá zrna a plody, průmyslové a léčivé rostliny; sláma a pícniny |
| Kapitola 13 | |
| ex 13.03 | Pektin |
| Kapitola 15 | |
| 15.01 | Vepřové sádlo a jiný lisovaný nebo tavený vepřový tuk; lisovaný nebo tavený drůbeží tuk |
| 15.02 | Hovězí, ovčí nebo kozí lůj, surový nebo tavený, též "premiér jus" |
| 15.03 | Stearin z vepřového sádla, oleostearin z vepřového sádla, oleostearin a oleomargarin, neemulgované, nesmíchané ani jinak neupravené |
| 15.04 | Tuky a oleje z ryb a z mořských savců, též rafinované |
| 15.07 | Ztužené rostlinné oleje, tekuté nebo pevné, surové, čištěné nebo rafinované |
| 15.12 | Tuky a oleje živočišné nebo rostlinné, hydrogenované, též rafinované, ale jinak neupravené |
| 15.13 | Margarin, umělé vepřové sádlo a jiné upravené potravinové tuky |
| 15.17 | Zbytky po zpracování živočišných tuků nebo živočišných nebo rostlinných vosků |
| Kapitola 16 | Přípravky z masa, ryb, korýšů nebo měkkýšů |
| Kapitola 17 | |
| 17.01 | Řepný a třtinový cukr, v pevném stavu |
| 17.02 | Ostatní cukry; cukerné sirupy; umělý med (též smíšený s přírodním medem); karamel |
| 17.03 | Melasa, též odbarvená |
| 17.05 | Aromatizované nebo barvené cukry, sirupy a melasy (včetně vanilkového cukru nebo vanilínu), vyjma ovocných šťáv s přísadou cukru v jakémkoli poměru |
| Kapitola 18 | |
| 18.01 | Kakaové boby, též ve zlomcích, surové nebo pražené |
| 18.02 | Kakaové skořápky, slupky a ostatní kakaové odpady |
| Kapitola 20 | Přípravky ze zeleniny, poživatelných rostlin, ovoce nebo z jiných rostlin nebo částí rostlin |
| Kapitola 22 | |
| 22.04 | Hroznový mošt částečně zkvašený nebo hroznový mošt, jehož kvašení bylo zastaveno jinak než přidáním alkoholu |
| 22.05 | Víno z čerstvých hroznů; hroznový mošt z čerstvých hroznů, jehož kvašení bylo zastaveno přidáním alkoholu |
| 22.07 | Ostatní kvašené nápoje (jablečné, hruškové, medovina) |
| ex 22.08 ex 22.09 | Ethylalkohol denaturovaný či nedenaturovaný, o jakémkoli obsahu alkoholu, získávaný ze zemědělských produktů uvedených v příloze I Smlouvy, vyjma destilátů, likérů a jiných lihových nápojů a složených lihových přípravků (tzv. koncentrované extrakty) pro výrobu alkoholických nápojů |
| 22.10 | Stolní ocet a jeho náhražky |
| Kapitola 23 | Zbytky a odpady v potravinářském průmyslu; připravené krmivo |
| Kapitola 24 | |
| 24.01 | Nezpracovaný tabák, tabákový odpad |
| Kapitola 45 | |
| 45.01 | Surový přírodní korek, korkový odpad; granulovaný nebo na prach rozemletý |
| Kapitola 54 | |
| 54.01 | Len surový, máčený, třený, vochlovaný nebo jinak zpracovaný, avšak, nespředený, koudel a odpad (včetně rozvlákněného materiálu) |
| Kapitola 57 | |
| 57.01 | Pravé konopí (Cannabis sativa) surové, máčené, třené, vochlované nebo jinak zpracované, avšak nespředené, koudel a odpad (včetně rozvlákněného materiálu) |